tiistai 25. joulukuuta 2012

Joulu tuli


Haluan jakaa kiitosta Jokereiden joulukalenterista. Se on ollut hieno tapa pudotella solmittuja jatkosopimuksia meidän fanien tietoon. Fiilis on kunakin päivänä luukkua avatessa ollut kuin pikkulapsella. Sitä odotti etukäteen ja päivä toisensa jälkeen videokalenterin luukun avaaminen sai hyvälle mielelle. Avautui luukun takaa sitten uusi pelaajasopimus, Zoltanin terveiset tai taustajuttu siitä, mitä arki on organisaatiossa eri vastuuhenkilöillä.
Kuten joulukalentereissa on tapana, paras yllätys oli jätetty viimeiseen luukkuun. Ossi Väänäsen pitkä jatkosopimus vuoteen 2016 saakka oli joulun kovin lahja. Se varmistaa, että puolustuksen perustukset ovat kunnossa. Luotettava kapteenimme putsaa maalinedustaa jatkossakin jämäkin ottein ja mentoroi ohessa nuoria puolustuslahjakkuuksiamme oikeille urille ammattilaisuransa alkutaipaleella.
Väänäsen pitkä jatkosopimus on peruspilari tulevien vuosien Jokeri-joukkueessa. Se on jälleen palanen Kekäläisen vahvaa osaamisesta sillä saralla, miten voittavaa joukkuetta rakennetaan. Joukkueesta löytyy aidosti punakeltainen kapteeni ja aimo annos luontaista johtajuutta Ossin toimiessa jengin johtajana. Usein pelaajasopimusten saralla kuulee jos jonkinlaista sanahelinää organisaatiosta, johon sopimuksen tekee. Ossin kohdalla on kuitenkin helppo uskoa kaverin vilpittömyyteen, kun hän kehuu organisaatiota ja kutsuu Jokereita kodikseen.
Kun katsotaan ensi kauden joukkuetta kokonaisuutena joulukalenterin viimeisen luukun avauduttua, niin voidaan todeta yksiselitteisesti, että meillä on pullat hyvin uunissa. Kuluva kausi on vasta joulutauolla, mutta meidän joukkue on muutamaa sopimusta vaille valmis myös tulevalle kaudelle. Lähestulkoon kaikki tärkeimmät pelipaikat on jo varmistettu jatkosopimuksin. Jatkuvuus joukkueessa on suuri, mikä takaa sen, että pelisysteemiä ei tarvitse lähteä raapimaan kasaan tyhjästä vaan toimivaa sapluunaa voidaan lähteä jatkamaan tulevalle kaudelle pienin lisämaustein. Yhdelläkään muulla liigaseuralla ei tilanne ole yhtä hyvä. Ääripäänä Lahden Pelicansissa jatkosopimuksia ensi kaudelle on solmittuna kokonaiset kolme kappaletta. Onneksi Kekäläisen aikakaudella ei enää järjestetä massiivisia tiedotustilaisuuksia vaan jatkosopimukset varmistetaan ajoissa ja tiedotetaan hyvissä ajoin.
Näiden ajatusten myötä hyvää punakeltaista joulua kaikille tätä blogia seuraaville jokerifaneille. Rentoutukaa ja ladatkaa akkuja huolella, sillä kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, että tästä keväästä on tulossa positiivisessa mielessä hyvin pitkä.

Järvelä

P.S. Seuratkaapa huomenna käynnistyviä nuorten kisoja, missä Jokeri-pelaajia on iso liuta. Kuusi pelaajaa on enemmän kuin yhdeltäkään muulta seuralta. Lisäksi valmennuksen puolella Tomek takaa, että tunnetta ja tahtoa joukkueessa riittää. Palataan näihin todennäköisesti vielä paremmin lähipäivinä, kun saadaan kisat käyntiin.

Ei kommentteja: