tiistai 5. helmikuuta 2013

Hotellireissu


Toisinaan pienistä jutuista on tapana kasvaa puolivahingossa vähän isompia. Viikonlopun hotellireissu Ouluun oli yksi näistä. Alun perin vuosi taaksepäin teimme pienemmällä faniporukalla vastaavan viikonloppureissun Ouluun. Silloin meitä taisi olla mukana alta kymmenen kaveria. Meillä oli tuolloin joka tapauksessa sen verran hauskaa tien päällä, että sovimme jo hyvissä ajoin tekevämme reissun tällä kaudella uusiksi. Kuitenkin sillä erolla, että nyt hankitaan liput ajoissa jonnekin muualle kuin seisomakatsomoon.
Kauden alla sitten laitettiin tuumasta toimeen ja lätkäistiin Facebookiin tapahtuma pystyyn. Ei aikaakaan, kun jengiä alkoi pudottautua tapahtumaan positiiviseksi yllätyksekseni tuon alkuperäisen porukan ulkopuolelta kiitettävää tahtia. Lopputulemana meitä matkasi Ouluun kaikkinensa pyöreästi 30 henkilöä ja hallille loppupeleissä ilmestyi vielä enemmänkin faneja.
Itse ottelusta on turha mainita muuta kuin, että Raksilassa ei oikeastaan koskaan voiteta ja halli on yleiseltä atmosfääriltään ehkä liigan heikoin (mikä toki tekisi siitä helpohkon ottaa paikka haltuun riittävällä osallistujamäärällä). Tällä kertaa myös meidän valmennusjohdon maalivahtivalinta osoitti sen, ettei pisteiden perässä kovin kiimaisesti taidettu olla. Samaan hengenvetoon voi todeta sen, että vaikka paikkakunnalle mennään matsia lähtökohtaisesti katsomaan, on se vain yksi juonenkäänne matkan agendalla. Näissä reissuissa parasta on se, että ollaan hyvällä jengillä pitämässä hauskaa yhdessä. Tällä kertaa siihen nyt kuului allasbileitä, baari-iltaa ja kaikenlaista muuta yleistä pahennuksen herättämistä sekä epäkorrektia käytöstä. Säästetään tarkemmilta yksityiskohdilta ja todetaan lyhyesti, että ainakaan itse en ole koskaan yllyttänyt ketään chanttaamaan mitään Ouluun liittyvää chanttia. Tai jos olen, niin en myönnä tai muista.
Joka tapauksessa olen vahvasti sitä mieltä, että hotellireissun kerran tai pari kauden aikana pitäisi kuulua pysyvästi jokerifanien kausiohjelmaan. European Trophyn mahdolliset lopputurnaukset ovat automaatioita, joihin pitää lähteä. Niistä ei tarvitse edes keskustella. Sen lisäksi kuitenkin kotimaassa kauemmaksi suuntautuvat yön yli kestävät reissut ovat paikallaan. Nämä kun toimivat hyvinä fiiliksen nostattajina näin kohti kevään ratkaisupelejä mentäessä, kun päästään pitämään porukalla hauskaa hieman normaalia pitemmän kaavan kautta. Vaikka se investointina onkin hieman kalliimpi kuin yksittäinen EP:n organisoima fanimatka, niin joskus hyvästä kannattaa myös maksaa vähän enemmän.
Oulun lauantaipelit ovat aika optimaalisia hyvien lentoyhteyksien vuoksi, ja nämä voitaisiin hyvin ottaa perinteeksi, koska toimivaksi todettu konsepti on jo kasassa. Yhtenä hyvänä matkakohteena voisi tulevaisuudessa olla myös vaikkapa Kuopio. Meillä on ollut lisäksi pienemmällä porukalla tapana matkustaa avaamaan kautta elokuun lopulla Eurooppaan European Trophyn lohkovaiheeseen. Siinäkin on miettimisen arvoinen idea, lähtisikö näille reissuille tulevaisuudessa mukaan vähän isompi porukka, jolloin saataisiin faniporukka hyvällä syyllä kasaan pitemmän kesätauon jälkeen. Etenkin, jos matkakohteeksi valikoituisi jokin hieman edullisempi maa kuin Sveitsi viime elokuussa.
Loppuun vielä kiitokset omalta osaltani kaikille viikonloppuna Oulussa mukana olleille. Teitte reissusta ikimuistoisen. Otetaan viimeistään ensi kaudella uusiksi!

Etelästä Pohjoiseen ja niin edelleen,
Järvelä

Ei kommentteja: