sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Kauden ensimmäinen vierasmatka

Kauden ensimmäinen vierasmatka järjestettiin Pelicans-Jokerit -otteluun lauantaina 17.9.11. Kyseessä oli kauden ensimmäinen vierasmatka, mutta ihan tavallinen reissu se ei ollut..

Kuten moni varmasti muistaa, Jokereiden viime kausi (10-11) päättyi melko epätoivotulla tavalla Nordiksen bunkkerissa. Jokerifanit olivat tuossakin ottelussa hyvin edustettuina paikalla, kuten koko pudotuspelisarjan. Fanit hoitivat oman ruutunsa hienosti ja kyseisen sarjan jokaisessa osaottelussa oli fanien keskuudessa aistittavissa huikeaa yhteishenkeä. Takana oli monenlaisia episodeja sisältänyt kausi ja yhteenhioutunut faniporukka olisi jatkopaikkansa ansainnut. Toisin kuitenkin kävi, mutta se on jo historiaa ja tästä on hyvä jatkaa.

Kauden päättymisen jälkeen istuimme pienellä porukalla faniravintola EastMemossa ja kiittelimme toisiamme kuluneesta kaudesta. Kaikista huokui, että kautta ei vielä haluttaisi laittaa romukoppaan. Intoa oli ja intoa on edelleen.

Tuona iltana viereeni istahti eräs pitkäaikainen Jokerifani ja ehdotti seuraavaa: mitä jos avaisimme jo nyt ilmoittautumisen tulevan kauden ensimmäiselle vierasmatkalle? Epäröin pitkään, koska tiedossa ei ollut vierasmatkan kohdetta, ajankohtaa eikä juuri mitään muitakaan tietoja. Lopulta päädyimme kuitenkin siihen, että kohteella tai ajalla ei olisi merkitystä. Ymmärsimme, että näille ihmisille on tärkeintä, että siellä pelaa se meidän yhteinen joukkue, joukkue jonka häviön olimme juuri käyneet todistamassa ja jonka tulevaisuuden suunnista ja hankinnoista meillä ei ollut yhtään tietoa. Siellä pelaisi Helsingin Jokerit - eiköhän se olisi tarpeeksi.

Seuraavana aamuna Facebookissa ilmestynyt kutsu kauden ensimmäiselle vierasmatkalle keräsi heti ensimmäisellä viikollaan kaksi bussillista osallistujia.

Pitkään odotettu kauden ensimmäinen vierasmatka tapahtui siis eilen, lauantaina 17.9. ja suunnaksi SM-liiga oli arponut meille Lahden. Mukaan lähti lopulta yhteensä 115 Jokerikannattajaa. Ennen kauden alkua puhuttaneet turvajärjestelyt olivat Lahdessa hoidettu hienosti. Saimme oman sisäänkäynnin otteluun sekä myös oman katsomonosan. Juuri näitä olemme jo pitkään SM-liigalta pyytäneet ja toivottavasti tämä käytäntö saadaan jatkumaan myös muilla liigapaikkakunnilla. 



Itse ottelussa Jokerijoukkue ja Jokerikatsomo ottivat hallin haltuunsa heti ottelun alusta alkaen. Jokerijoukkueen pelissä oli huomattavissa pientä takeltelua, vaikka taululla komeilivat lukemat 0-3 aina kolmanteen erään saakka. Kotijoukkueen avattua maalitilinsä kolmannen erän alkuminuuteilla oli selvää, että Pelicans ei päästäisi Jokereita helpolla. Kolmannen erän hurmos siivitti Pelicansin ensin maalin päähän ja lopulta tasoihin. Voittomaalikilpailussa Niko Hovinen pysäytti molempien Jokeripelaajien laukaukset ja ilta päättyi lahtelaisten voitonjuhliin. 

Jokerikatsomossa tunnelmat ottelun jälkeen olivat yleisesti hämmentyneet. "Hävittiinkö me juuri tää matsi perinteisellä Jokeritavalla?" oli yleinen kysymys kannattajien joukossa. Paluumatkalla kuitenkin ilmeet kirkastuivat ja todettiin kauden olevan vielä alussa. Sama positiivinen asenne, jota oli havaittavisssa jo edellisen kauden päätösjuhlissa nosti päätään ja todettiin, että tästä on hyvä jatkaa ja me mennään vielä pitkälle. 

Molemmat bussit selvisivät takaisin Helsinkiin ilman suurempia ongelmia ja iltaa jatkettiin faniravintola EastMemossa sekä sitkeimpien sankareiden kanssa Hjalliksen kallioilla vielä yömyöhään. 


Kiitos matkanjohtajille, Katille, Jampalle, Ramille ja Tiinalle, kuskeille sekä kaikille matkalaisille. Tästä on hyvä jatkaa ja toivottavasti tavataan seuraavalla vierasmatkalla! Muistakaa kaikki myös käydä osallistumassa kyselyyn koskien tulevia vierasmatkoja TÄÄLLÄ.


Tarkempi otteluraportti löytyy osoitteesta www.jokerit.com.
Lisää kuvia matkalta Eteläpäädyn Facebook-ryhmästä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei ! en löytänyt vastausta kyseiseen kysymykseeen netistäja facebookia en omista joten sellaista kyselisin että jos on varannut liput etelpäätyyn, saako siell mennä mihin vain?

Eteläpääty kirjoitti...

Jos sinulla on lippu eteläpäädyn paikattomaan katsomoon niin siellähän saa itse valita paikkansa.

Maria kirjoitti...

Hienoa, kun te jaksatte kannustaa, Suomen parhaat fanit!