sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Tapaus Klingberg

- Viisi ottelua, pisteet 1+1, 8 laukausta ja tehotilasto pakkasen puolella -3. Se on joukkueen huonoin lukema! Aika karua kertomaa kiekollisen ruotsalaislupauksen alkukaudesta. Vai mitä sanoo johtava pelikirja-anal-yytikko Tähkä?

- Ei kyllä runosuoni kuki viel tähän aikaan (toim.huom. sunnuntai klo 12.04) , pientä darraa puskee... Mut tossa myöhemmin voitais käydä tätä Klingon casea läpi. Toi oli hyvä aloitus, otan sen talteen

- Jätkä jäätyi heti alkuun, kun mä latasin faktat tiskiin.

- Valhe, emävalhe, tilastot. No okei, katsotaas...

- Tsekkaa ne eiliset kaksi viimeistä osumaa koosteesta. Antaa hieman tukea tilastoille siitä, miten tuo junnu pelaa omissa.

- Oppirahoja, oppirahoja... Klingon on meidän prospecti! Kaverin peluuttaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin, vaikka virheitä nyt alkuun onkin tullut.

- Mut eikö noita oppirahoja olisi nyt syytä maksella K-Vantaan riveissä, jos omissa kaveri on täysi pujottelukeppi? Arkaa pelaamista, ongelmia fysiikan ja itseluottamuksen kanssa. Mun mielestä ne pelaavat ylhäällä, joilla homma toimii parhaiten kokonaisvaltaisesti.

- En periaatteessa vastusta pientä piipahdusta KiVassa, olisi hyvää oppia pojalle. Sieltä voisi tulla takaisin huomattavasti nöyrempi kaveri. 7. pakiksi kaveria ei ainakaan missään nimessä saa pudottaa, koska potentiaalin näkee. Vain pelaamalla voit kehittyä.

- Olet siis valmis allekirjoittamaan minun kannanoton siitä, että lähetetään poika Vantaalle treenaamaan perusasioita omissa pelaamisesta ja nostamaan itseluottamusta takaisin asialliselle tasolle?

- Tässä tapauksessa pitäisi kai sanoa, että laskemaan itseluottamusta, kaverilla on nimittäin sitä hieman liikaakin tällä hetkellä. Tämän kun yhdistää valtaviin näyttöhaluihin Dallasin suuntaan, niin seurauksena on nuoren pojan höntyilyä ja virheitä. Kyllä, olen siitä samaa mieltä että Kiekko-Vantaa voisi olla hyvä paikka opetella joukkuepelin saloja uudelleen.

Tähän on kuitenkin lisättävä, etten pidä tilastojen liiallisesta tulkitsemisesta vielä tässä vaiheessa kautta. Etenkin, kun tietää Klingbergin taustat.

- Asia saletti. Olen toki yrittänyt katsoa pelillistä tekemistä tilastoja enemmän. Piti vain tarkastaa ne tuossa tueksi. Osuvasti tuli myös muuten eilen tekstiviesti SaiPan kolmannen maalin jälkeen kaverilta, jossa luki ytimekkäästi ”V***n Klingberg”. Mielipiteeseen oli helppo yhtyä.

Perjantaina siis Tampereella Ossi palaa kokoonpanoon ja Klingon siirtyy Vantaalle Kivistön ottaessa pelipaikan ylhäältä. Kuka nappaa viivamiehen homman itselleen Klingonin siirtyessä yv:sta pois? Olisin istuttamassa Pulua tuohon kohtaan.

- Näin, ellei sitten Eronen satuttanut itseään pahemminkin SaiPaa vastaan. Jos Eronen ei ole pelikunnossa, Klingon jatkakoon mun puolesta "ylhäällä", kunhan pelaa varmistavan kaverin rinnalla. Toisaalta, eikö suakin jollain perverssillä tavalla kiinnostaisi nähdä kaksikko Klingon - Nordlund samassa pakkiparissa?

Mitä tulee viivamieheen ylivoimalla, eikös Pulkkinen pelannut SaiPaa vastaan tuolla postilla kolmannessa erässä? Itse toivon ja uskon, että tämä on pysyvä muutos.

- Klingberg-Nordlund… Hamassa tulevaisuudessa kyllä, mutta juuri tällä hetkellä ei. Katsotaan Ruotsin Vatasen ”farmisuoritusten” jälkeen, missä mennään, ja otetaan tapaus Klingberg tuolloin uudelleen käsittelyyn.

- Näin tehdään. Nyt menen potemaan ansaittua darraani.


Analyysin takana
Tähkä & Järvelä



P.S. Tuo Klingon-Masto-pakkipari olisi kyllä huikea. Siinä voisi käydä kuten Ipassa joskus, kun Lumme ja Vesa Salo pelasivat siellä. Kaverit törmäsivät VASTUSTAJAN maalin takana toisiinsa. Seurauksena vastahyökkäys ja maali.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

omien havaintojeni mukaan kyseinen herrasmies on laukonut suomessa pelatessaan ruhtinaalliset 4 kertaa kohti vastustajan maalia. lukemaan sisältyvät harjoitusottelut ja liiga. näin meillä.