keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Se on 6-0 (Jokerit-HPK 20.9.)



"Oli mukavaa katsoa Jokereiden kannattajien toimintaa katsomossa. Ääntä ja meininkiä riittää. On joukkueellekin aivan eri asia pelata kannustavan kotiyleisön edessä, kuin hiljaisen yleisön edessä. Paikoin hommassa on aitoa Euroopan katsomoista tuttua menoa."
-Sammy Väisänen, YLE

---

Arkipeli, pikkuseura vastassa ja Eteläpääty täynnä.

Siinä lista sanoja, jotka eivät ole tainneet hirveän montaa kertaa kohdata yhdellä kertaa. Julleja ja näätiä vastaan ollaan toki saatu aikaan kiimaa ilman alkoholiakin, mutta tiistaitorstaikalpasaipasta on muodostunut käsite matsina, jonne mennään analysoimaan peliä, huutamaan näön vuoksi pari chanttia ja taputtamaan maaleille.

Parissa vuodessa meininki on parantunut kuitenkin muikein harppauksin ja nythän siellä voi puhua jo tunnelmastakin. Ei tietenkään mistään hirmuisesta hurmoksesta, mutta jokainen peli, jossa mekkalointi jatkuu täydet 60 minuuttia, on jo peukalon arvoinen suoritus. Koko katsomo on kerännyt sitä kriittistä massaa, joka pystyy luomaan fiiliksen, vaikkei peli sinällään ihmeitä tarjoaisikaan, eikä bisse kuplisi porukan suonissa. Murskavoitto ei toki ole hirveän hyvä mittari, mutta merkit ovat ilmassa.

Yhtenä tärkeimmistä tekijöistä täytyy - jälleen kerran - kiittää katsomon paikattomuutta. Kun aktiivinen porukka saadaan tiiviiseen ryppääseen, pystytään intohimo taikomaan esiin ankeampinakin hetkinä. Vastapainona se sitten taas imee lähes kaiken aktiivisuuden itseensä jättäen reunat hiljaisiksi niissä kuumemmissa peleissä.

Tästä ongelmasta päästäneen kokonaan eroon vasta, kun paikaton katsomo muuttuu yksinkertaisesti liian pieneksi ja aktiiviporukka joutuu jakautumaan useampaan katsomoon. Ei ole varmaa, että kasvu jatkuu näin hyvänä, mutta kausikortit ovat jo nyt kuumaa tavaraa ja lisääntyneen innostuneisuuden myötä ei ole mitenkään mahdotonta, että jo muutaman vuoden sisään Eteläpääty olisi koko leveydeltään hyppivää ja laulavaa massaa.

Tai näin ainakin mun päässäni. Elämme taas mielenkiintoisia aikoja ja on pirun kiva, kun itsekin pystyy innolla odottamaan tulevaa.

---

Ai niin, me voitettiin ja Pulu teki 2+1.


-Kenttsu

Ei kommentteja: