tiistai 27. joulukuuta 2011

Vaihto vaihdolta – mukana Teemu Henritiuksen liigadebyytissä

1. erä:
1:30 Varovainen puolen minuutin avausvaihto. Tasaisesti keskisektorilla kiekon alla. Kertaalleen karvausyritys taklaamalla, ei onnistunutta riistoa, eikä pääse vielä mukaan kiekolliseen peliin.
3:45 Lukko painaa kiekon päätyyn. Pakki vispaa viivalta maalia kohti. Henritius hukkaa oman pelaajansa maalin edustalla, josta Pesonen ohjaa kiekon kädellä maaliin ajassa 4:06.  Maali hyväksytään videotarkistuksen jälkeen. -1 toisessa liigavaihdossa oman virheen seurauksena. Painajaismainen alku liigataipaleelle. Oppirahoja.
6:02 Hävitty hyökkäyspään aloitus. Kiekko saadaan kuitenkin toimitettua takaisin hyökkäyspäätyyn, missä Henritius suojaa kiekkoa mallikkaasti. Sen vaarallisempaa paikkaa ei kuitenkaan päästä rakentamaan. Loppuvaihto mennään puolustaessa omaan päähän, jossa Henritius pelaa oman paikkansa huolella. Vaihto päättyy Lukon paitsioon ajassa 6:51.
10:07 Henritius jakaa kiekkoa viivaan hyvän kakkosketjun paineen jatkona, mistä kova laukaus kohti maalia. Vaihto päättyy Ruudun kieriskelyyn jäällä tilanteessa, jossa hän saa päivänselvän korkean mailan kasvoihinsa. Ei jäähyä. Onhan kyseessä Jarkko Ruutu.
13:30 Teemu pamauttaa taklauksen hyökkäyspäädyssä, jolla ei kuitenkaan onnistuta voittamaan kiekkoa joukkueelle. Jatkossa mallikas kulmapeli Ruudun kanssa. Henritius ui sektorille, mutta Teräväisen syöttö ei aivan löydä perille. Jatkotilanteesta Lukko painaa kiekkoa jokeripäätyyn, mutta Henritius viimeisenä miehenä purkaa kiekon ja ottaa vastaan taklauksen painuen lopuksi vaihtoon 50 sekunnin pätkän päätteeksi.
19.11 Henritius kumartuu hyökkäyspään aloitukseen. Ketju saa jälleen pienen pyörityksen aikaan, mutta huolimatta parista näppärästä syötöstä, ei aivan avaudu maalintekopaikkaa. Loppuvaihto hieman sekavaa peliä keskialueella. Päätössummeri päättää erän.

2. erä:
2:55 Myöhäinen avausvaihto erään Jokereiden alivoimapelin vuoksi. Kevyt spurtti kentällä. Tässä välissä Mäki ehtii aiheuttaa jäähyn Lukolle hyökkäyspäädyssä.
6:20 Vaihto, jonka aikana Teemu pelaa vasemmalla kaistalla ylös-alas. Pyrkii vapautumaan pariin otteeseen häntä vartioivasta pakista ja käyttää kiekkoa välillä omalla pakilla yrittäen jälleen vapautua vastustajan vartioinnista tuloksetta. Paine päätyyn 40 sekunnin päätteeksi ja vaihto lennosta, josta ykkösketju rakentaa vahvan pyörityksen Lukko-päätyyn.
13:07 Hirvittävällä energialla takaisin jäälle useita minuutteja kestäneen tauon jälkeen. Intoa on pelissä kuitenkin enemmän kuin taitoa ja Lukko rakentaa pariin otteeseen vaarallisen tilanteen Hetényin maalille. Takaisin vaihtoon ajassa 14:01. Rikkonainen erä sotkee selvästi kolmosketjun pelaajien pelirytmiä.

3. erä
1:43 Hyökkäyspään aloitusvoitto ja pieni, mutta tehoton pyöritys hyökkäyspäässä. Lukon siirtäessä paineen päätyyn Henritius sitoo miehensä ulos kiekosta kotiyleisön vaatiessa jäähyä, jota ei kuitenkaan tule. Paine ulos omalta alueelta ja vaihtoon.
4:25 Varsin ajatukseton vaihto koko ketjulta Lahden ja Ritan välissä. Kerälä veti ylipitkän vaihdon edellisessä, jonka vuoksi vaihto hänen laitureiden välissä. Pakki yrittää pelata kiekkoa huolimattomalla avauksella Teemun lapaan, josta seuraa pitkä kiekko. Aloitus omaan päähän, jossa aloitustappion päätteeksi Lukon pyöritys. Vielä toinenkin uusi pitkä kiekko sekä toinen aloitustappio. Toinen vaarallinen pyöritys vielä Lukolta ja vihdoin purku & vaihtoon ajassa 5:26. Pitkäksi venyi tämä vaihto, mutta Henritius pelasi lopulta hyvin keskustaa ja maalinedustaa suojaten. Aloituksissa selvästi petrattavaa.