tiistai 3. huhtikuuta 2012

Fogelit sjungaa, gimmat joraa ja Jokerit pelaa. On tää hienoa elämää!


J: Ihan pakko aloittaa tällä. Muistatko avauskommentit ensimmäiseen blogiimme?
T: Jaa-a, kollega Järvelä. Oiskohan ollu puhe jostain tuhlatusta läpiajosta jossain pelissä joskus kauan aikaa sitten? Itse asiassa katsoin sen juuri eilen viimeksi!
J: Kyllä! Näin se meni sanasta sanaan.
-       Tähkä, se Hentusen läpiajo...
-       Tuska joka ei hellitä... kunnes pudotamme jullit pudotuspeleissä, mieluiten toki finaalissa.


J: Joko tuska on helpottanut? Ei mennyt meinaan finaalissa, mutta tuntui finaalivoitolta ainakin Areenassa.
T: Tuska hellitti sillä siunatulla kellonlyömällä, kun neljännessä pelissä tuli 60 minuuttia täyteen! Itse asiassa tuolla hetkellä unohtui kaikki muutkin viime vuosina niellyt tuskanhetket... Meni muutama päivä ennen kuin edes tajusi, että Jokerit oli toden totta laittanut 0-4 voitoin lauluun sen kaikista suurimman saatanan mitä urheilu sisällään pitää!
J: Yksi hienoimpia hetkiä, mitä tämän seuran kanssa on koettu ja mikä parasta, tässä on todella vahva fiilis, että vielä parempaa voi olla luvassa kauden päätteeksi. Jos ylivoimainen mestarisuosikki riisuttiin täysin aseettomaksi, niin näillä miehillä pelatessa kaikki on täysin mahdollista, ehkä jopa todennäköistä. Mihin näkisit tuon jullisarjan noin pelillisesti ratkenneen?
T: No itse näin sattuneista syistä vain yhden pelin, mutta pari juttua tulee mieleen: Jokerien avainpelaajat Kilpeläisen johdolla syttyivät liekkeihin julleja vastaan samaan aikaan kun naapurin tähtöset Peltosen johdolla olivat alusta loppuun tehottomia. Erkka onnistui lisäksi scouttaamaan jullien pelitavan ja löysi lääkkeet sen eliminoimiseksi, eikä Petu paskansyöjältä löytynyt plan B:tä, joka olisi saattanut järkyttää Jokerien pelillistä flow-tilaa.
J: Saako mainita vielä erikseen Granlundin? Umpisurkea esitys. Kruununa se tuherrettu jatkoaikarankkari. Tiedän, että ei ehkä pitäisi sanoa, mutta nyt oli pakko. Mut ei siinä, onpa ainakin pitkä kesäloma ja Sara Sieppi menossa mukana, niin ei tarvitse itse veivailla.
Mennään takaisin asiaan. Ossi mainitsi jossain haastattelussa kevään suosikkianalyysin, että pelaajat olivat samalla sivulla, ja sitä on kulutettu mediassa tuosta lähtien lähes loppuun, mutta se on kuitenkin täysin totta. Pelitapa oli sisäistetty, viisikkopuolustus äärettömän tiivistä, kiekkokontrolli hallussa, tunnetila hyvällä tasolla. Keskittyminen huokui katsomoon saakka.
T: Epäilemättä viime keväällä oli myös osuutta asiaan. Yksinkertaisesti Jokerien oli pakko kääntää tämä sarja, muuten jullien valta-asema stadissa olisi ollut jo erittäin vahva. Parasta tässä kaikessa on kuitenkin, että kaikista pelaajien ja valmentajien kommenteista voidaan vetää johtopäätökset, ettei masut todellakaan ole vielä täynnä vaan kiima on kova viedä tämä projekti päätyyn asti. JYPiä vastaan ei varmasti hoideta 0-4, mutta vahva usko sarjan kääntymiseen on. Kaiken kruunasi uutinen Vatasen loppukauden saigonista. Millä mielin Järvelä lähtee JYP-sarjaan?
J: Todella luottavaisin mielin. Huikea sarja takana, peli kuosissa ja itseluottamus pelaajilla takuulla tapissa. Tässä on vielä levätty viikko välissä, treenailtu ja paranneltu pieniä kolhuja. Kokoonpano terveenä – ainakin pudotuspeliasteikolla mitattuna. Hetken pelotti Hahlin loukkaantuminen viimeisessä pelissä, mutta myös taistelun ruumiillistuma on kokoonpanossa mukana. Ei kai tässä voi oikeasti odottaa muuta kuin että hyvä taso säilyy ja joukkue marssii finaaleihin. Luotto on kova. Mihin uskot, että tämä sarja ratkeaa meidän eduksemme?
T: Uskon tässäkin sarjassa Erkkaan kuin vuoreen. Ilmeisesti Jokerileirissä on koko ajan valmistauduttu JYP:n kohtaamiseen ja traktorien pelitapa on varmasti scoutattu viimeistä piirua myöten. Jos vain pakit pystyvät jullisarjan tapaan pääsemään omista pois nopeasti ja peli aukeaa jouhevasti, niin hätää ei pitäisi olla. Uskon myös, että Hahlin ketju tulee pitämään Perrinin ketjun vähillä tehoilla ja meiltä löytyy edelleen oikeaan aikaan ratkaisijoita kääntämään tämän sarjan. On kuitenkin tunnustettava JYPin olevan äärimmäisen kova kotijoukkue, joten on realistista olettaa sen vievän vähintään 1-2 kertaa kotonaan. Kerran me sieltä kuitenkin otetaan se kuuluisa big steal ja se on tässä sarjassa ratkaiseva voitto. 4-2 meille, tähän on uskottava!
Mitkä ovat Kollega Järvelän odotukset tulevan viikonlopun karnevaaleista Jyväskylässä?
J: Jyväskylä, tuo Suomen Ateenaksi nimetty ”sivistyksen” kehto. Kari Tyni ja vähintään 60 minuuttia rummun pärinää. Baila baila, tico tico.
Mitäpä tässä voi muuta odottaa, kuin harrasta pääsiäistä? Analyytikot suuntaavat toki etukäteen tarkistamaan nimimerkki OlviTenun sulosoinnut paikalliseen karaokeravintola Anneliin. Se on muuten perjantai, tarkemmin sanoen Olvin ”laulun” kaikuessa pitkäperjantai.
Lauantaina pitkän bussimatkan latautuneet jokerifanit puolestaan tarjoavat varmasti juurikin nimenomaan mainitsemasi karnevaalitunnelman Hippoksen latoon. Saattaa matkalla jollekin jokunen tuoppikin upota. Ehkä, en ole varma. Kun vielä muistamme keskinäisen historian järjestävän maalaisseuran kanssa, niin eiköhän tässä hyvät vastakkainasettelut saada luotua.
Tässä on nyt jo jauhettu scheissea ihan riittävästi. Joko mennään?
T: Täytyy sanoa, että mentaalisesti tämä JYP-sarja ei ole läheskään yhtä kuluttava kuin jullisarja. Itse asiassa ei jännitä tippaakaan. Huomenna se kuitenkin alkaa ja tämän viikon setit huipentuu viikonloppuna. Huhujen mukaan tämä myyttinen Anneli sijaitsee 40 metriä Hotelli Cumuluksesta, joka on mitä optimaalisin sijainti. Luotan kuin vuoreen sekä OlviTenun että Jokerien suoritustasoon. Jos ottelusarja on 0-3 fanidösän lähtiessä Hippoksen pihasta kohti Stadia ensi lauantaina, niin olen taivaassa. Mennään kuitenkin peli kerrallaan.
Loppuun on pakko toistaa taas sitä monesti tällä kaudella kuultua ja sanottua lausetta: On tää hienoo elämää!!
J: Veit sanat suustani. Mestaruusjuna on raiteillaan.

Tähkä & Järvelä

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"täytyy sanoa, että mentaalisesti tämä JYP-sarja ei ole läheskään yhtä kuluttava kuin jullisarja. Itse asiassa ei jännitä tippaakaan." En tajua. Itseänikään ei jännitä yhtään, julli sarjassa päivät tuntuivat todella pitkiltä että sai ajan tapettua kunnes matsit alkoivat ja seuraava päivä meni aina lööppejä lueskellessa ja valmistautessa seuraavaan. Täysillä päin vaa !