torstai 22. maaliskuuta 2012

Yhtenäisenä Lämsän johdolla


Avauskamppailu Stadin paikallissarjassa on takana, ja millä tavalla! Sarja 1-0 meille ja naapurilta napattiin kotietu todella solidilla esityksellä. Ei painanut keskinäiset kamppailut eikä IFK:n kahden kuukauden ja yhdeksän ottelun mittainen voittoputki kotiluolassa, kun latautunut ja sitoutunut punakeltainen joukkue tylsytti Töölöön asettuneen oululaisryhmittymän hyökkäyspelaamisen.
Kirjoitin edellisessä tekstissä siitä, millä keinoin tämä sarja voidaan kääntää voitoksi vastoin yleisiä ennakko-odotuksia. Pelikuri nousikin ratkaisevaan asemaan tässä matsissa. Jokerit pelasi todella tiiviisti viisikkopuolustuksen kautta kuitenkaan pudottamatta liiaksi karvausta alas tai sortumatta pelkkään kiekon roiskimiseen, jolloin virtausta onnistuttiin pitämään hallussa. Liike oli läpi ottelun aktiivista, vaikka pelin alla pidettiin aina riittävä määrä pelaajia. Ehkä karvaus hieman laski kolmanteen erään, mutta kokonaisuudessaan hyvä esitys. Hyökkäykset pyrittiin ajamaan aina suoraan varsin riskittä maalille, ja jos siihen ei ollut mahdollisuutta, pelattiin pitkä hyökkäys syvälle vastustajan päätyyn. Kaksinkamppailussa oltiin tänään selvästi parempia.
Pelikurin yhteydessä mainitsin myös eritoten jäähyttömyyden. Ottelussa istuttiin kaksi alivoimaa, joista toinen oli huolimattomuusjäähy vaihtovirheestä, mutta toinen ns. järkevä jäähy, jota ilman olisi seurauksena ollut läpiajo. Varsin kohtuulliset määrät siis verrattuna runkosarjan loppuun. Lisäksi alivoima oli erinomaista. Samaa ei voi tällä kertaa sanoa ylivoimasta, jossa ongelmia oli kiekon toimittamisessa alueelle. Oli se silti tehokkaampaa kuin vastustajalla poikien avausmaalin, joten erikoistilanteet voitettiin ja se riittää.
Sitten ne kevään pelaajat. Maalintekijät Boumedienne, Filppula ja Lahti. Ossi Väänäsen puolustaminen Granlundin pyrkiessä läpiajoon tai Heinon loppumaton raataminen vaihdosta toiseen nelosen keskellä. He siis todella loistavat, vaikka haluan kuitenkin korostaa, että me pelasimme nimenomaan joukkueena hienosti. Mieleni tekisi vielä nostaa nuori Teuvo Teräväinen erikseen otsikoihin. Hänen siirtonsa kakkosen laitaan oli kaikessa rohkeudessaan kertakaikkiaan nerokas veto valmennukselta. Aivan uskomaton kaveri! Katsokaa vaikka uudestaan kolmas maali, jossa kiekko kiertää lähes koko viisikon läpi ja nimenomaan Teräväinen on se, jonka liike ja kakkossyöttö avaa lopulta tilanteen keskialueella.
Lopuksi teille, jotka olette kritisoineet Tomi Lämsää. Koulupojalla ei siis tosiaan ole auktoriteettia pelaajistoomme? Syystä tai toisesta UrhoTV:n mikrofonit oli tällä kertaa asetettu meidän vaihtopenkin tuntumaan. Lähetyksessä kuului läpi ottelun Lämsän todella kova pelinohjaaminen ja pelaajien tsemppaaminen. Puheet uskottavuuden puutteesta voidaan unohtaa. Siellä penkin takana ei todellakaan seiso demotivoitunut suolapatsas. Ei ainakaan ollut tässä matsissa eikä ole seuraavassa ottelussa. Päinvastoin.
Ihan täyteen liekkiin sarja ei jotenkin vielä kuitenkaan syttynyt, mutta hyvästä alkulämmittelystä se kävi. Tärkeintä on kuitenkin, että otettiin ensimmäinen kiinnitys, koska ainoastaan ne lasketaan. Joukkue vaikuttaa sitoutuneelta, odotukset lauantaille ovat nousussa.

Järvelä

Ei kommentteja: