lauantai 15. lokakuuta 2011

Jokerit – mihin on tultu?


Kävellessäni nykyistä kautta alustaviin European Trophy- ja harjoitusotteluihin en oikein osannut odottaa mitään, niin karulta edelleenkin viime kevään tippuminen tuntui. Ensin tuli rakkailta naapureilta turpaan heti ensimmäisessä näkemässäni ottelussa, sitten seuraavassa näkemässäni ottelussa eräältä naapurimaan joukkueelta.. Ajattelin että, ei kai helvetti taas?

Seuraavaksi näin SM-Liigan kenraaliharjoituksen Jokereiden osaalta HPK:ta vastaan, tuloksen tietävät kaikki. Eräs hyvä ystäväni sanoi jo harjoitusotteluiden aikana että tämä näyttää hyvältä eikä aikaisemmin ole ikinä näyttänyt näin hyvältä tässä vaiheessa “kautta”. Olin edelleen varsin pessimistinen vaikka peli näytti sujuvan hyvin, varsinkin Itävallassa missä oli vankka kannattajien delegaatio paikalla.

Sitten tuli se kauan odotettu kauden avausottelu. Vastassa rakas ja vihattu naapurin IFK jolta oli otettu harjoitusottelussa turpaan. Itse seurasin tätä ottelua kännykän välityksellä töistä, kun päätössummeri soi ja tämä välittyi myös sosiaaliseen mediaan tunsin suurta helpotusta, naapuri kaadettiin! Ei tarvitse kenenkään meikäläisen kuunnella töissä/koulussa tietynlaista avautumista naapurijoukkueen kannattajilta, päinvastoin! Heille saa antaa edes vähän takaisin viime keväästä.

Sarja jatkui, Pelicans vei kotonaan meiltä pisteet, joskin vain osin. Tämän jälkeen alkoi Jokereiden voittokulku, Kilpeläinen pelasi nollapelin toisensa jälkeen, tuntui ettei meitä pysäytä kukaan. Tuli päivämäärä 12.10. Naapuri kävi ryöstöretkellä Ilmalassa, tässä ottelussa näkyi tämän hetken Jokerijoukkueen suurimmat heikkoudet ja ne ikävä kyllä kiteytyvät kahteen asiaan. Suurilla odotuksilla Jokereihin tulleella John Klingbergillä on ollut äärimmäisen suuria ongelmia oman pään pelissä, sanalla sanoen, kyseinen pelaaja on ollut siellä jopa surkea. Mitä valmennusjohdon tulisi tehdä tälle kiekollisesti ja hyökkäyspäässä äärimmäisen taitavalle, mutta samaan aikaan omassa päässä täysin hasardille yksilölle? Vilttiin? Ei palvele kyseisessä roolissa ketään. Lisää peliaikaa siinä toivossa,että parantaa peliään? Maksaa nähtävästi sarjapisteitä. KiVaan opettelemaan puolustuspeliä? Check. Manelius pelasi- ja uskon vakaasti että pelaa hyvin myös nyt mahdollisuuden saadessaan. Klingberg tehköön paluun kun homma toimii edes hieman paremmin kuin nyt!

Toinen asia joka meikäläisten on saatava nopeammin toimimaan kuin rakkaan ruotsalaisvahvistuksen pelaaminen on alivoimapeli. Herranjumala. Hahl, Ruutu, Heino, Mäki, Tyrväinen, Väänänen. Eikö tämänkaltaisista nimistä luulisi saavan alivoimalla hieman parempaa esiin kuin nyt, kenties jopa liigan parasta? Ei. Se on lähestulkoon huonointa. Kiekollista taitoa joukkueessa on aivan tarpeeksi. Nyt tarvitaan santapaperi-osastoa myös puolustukseen, sitä on jo hyökkäyksessä. Anna meille se isoluinen Amerikan mantereen mies meidän puolustukseemme!

-Kannattaja

Ei kommentteja: