torstai 20. lokakuuta 2011

Tuskainen viikko


J: Olisi melkeinpä vahvan Epi-kriisin paikka, mutta yritetään silti vetää vähän analyyttisemmin.
Viimeisistä neljästä ottelusta yksi voitto. Huipentumana tämän illan suoritus DDR:ssä, jossa peli muistutti Hanlon-kiekkoa. Pakiteltiin lähes omasta päädystä ulos. Tähkä, mitä ihmettä tuolle joukkueelle on tapahtunut?
T: Lokakuu on kuukausista julmin... On aika karmaisevaa, että kaksi avainjätkää joutuu sairastuvalle ennen kolmea hemmetin hankalaa vieraspeliä. Jyväskylän pelistä en sano mitään, koska en nähnyt mutta tänään esitys oli erittäin hengetön. Erityisesti kärkipelaajat pettivät taas...
J: Hardt, Hahl, Lahti. Ei se tietenkään voi olla näkymättä, mutta ei sen pitäisi silti ajaa noin huonoon pelilliseen suoritukseen, jos sapluuna on kunnossa. Vieraspelaaminenhan näytti kaikkea muuta kuin siltä rohkealta hyökkäyspelaamiselta, johon on totuttu harjoituskaudella ja mitä on nähty kotikaukalossa. Minkä vuoksi tuolla materiaalilla ei voida lähteä hallitsemaan vieraskaukalossa?
T: En tiedä, ehkä Erkka valitsi DDR-hallissa väärän taktiikan... näytti vähän viime kevään peruuttelulta. Hävittiin kaksinkamppailut pääosin ja myös tärkeät aloitukset, voiko silloin voittaa? Lisäksi sanoisin, että kyllähän se varmasti peliin vaikuttaa, jos ketjut on laitettu niin totaalisesti uusiksi kuin tänään. Ei se hetkessä ala toimimaan.
Mitäs mieltä herra Järvelä on meidän ketjukoostumuksista?
Erkan aivoituksia on vaikea tulkita tällä hetkellä. Miksi peluuttaa väkisin Eavesia ja Filppulaa samassa ketjussa, kun ei toimi?
J: Ei miellytä. Oikeastaan ainoa, mikä tänään pelasi hyvin, oli junioriketju. Tosin silläkin venyivät vaihdot pitkiksi, jolloin oltiin toisinaan vaikeuksissa omissa. Joka tapauksessa positiivinen arvosana heille pelistä. Erityisesti Hännikäisen nosto edariin miellytti. Pirteä esitys. Liekö miehellä ollut eilen ns. pikkulauantai.
Mutta noin muuten räjäyttäisin ketjuja uusiksi, kun LKP:kin on nyt loukkaantumisten myötä automaattisesti rikki. Filppula-Pulkkinen yhteen, Eaves kakkosen keskelle ruokkimaan Ritaa. Kätisyydet ja roolitukset ainakin toimivat paperilla. Vasempaan laitaan Ruutua, Ruuttua, Teräväistä tai Hännikäistä.
T: Pitkälti samoilla linjoilla. Nuorisoketju sai pelata ja esiintyi hyvin. Noiden jätkien peluuttaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin... Totuus on kuitenkin, ettei pelkällä junnujen hyvin pelaamisella voiteta IFK:n tasoisia joukkueita. Filppula-Pulkkinen voisi olla todellinen täsmäase eikä Eaves-Rita parikaan huonolta kuulosta. En myöskään käsitä, miksei Aku Ruuttua voida peluuttaa korkeammissa ketjuissa, koska annettavaa selkeästi voisi olla!
Täytyy myös sanoa, että nyt loukkaantumisten hetkillä olen herännyt huomaamaan, että yhden maalintekijän hankkiminen tuohon hyökkäykseen ei olisi pahitteeksi!
J: Totta. Jos muutama poissaolo heikentää noin pahasti, niin pakostakin laajuutta on haettava lisää. Luotto on kova Kekäläiseen, että tuo hoituu kyllä.
Alivoimapeli näytti pitkästä aikaa jopa katsottavalta, mutta mikä avuksi ylivoimaan? Ei pitäisi olla miehistä ja luovuudesta kiinni, mutta tänään se näytti erittäin väkinäiseltä.
T: Yksi iso osa on aloitukset - ne hävitään jatkuvasti! Sen jälkeen haetaan aina vauhtia omasta päästä ja roiskaistaan kiekko päätyyn, jonne ei ennätetä ajoissa, sen jälkeen sama kaava toistuu uudelleen. Näin tapahtuu Kerälän ketjun kohdalla erityisesti. Filppula tuo usein kiekon itse alueelle, mutta peliä ei saada tarpeeksi nopeasti pyörimään ja vastustaja ehtii iholle. Filarin ylivoimavitjalla on kuvio, jossa Eaves hakeutuu neliön keskelle sektoriin ja Filppula hakee no look -passia siihen. Monta kertaa on tullut mietittyä, että entä jos siinä olisi Eavesin tilalla joku frankbanham-tyylinen snaipperi?!
J: Tai Teemu Pulkkinen?
T: Pulkkinen olisi totta kai rightin kaverina myös ideaali mies tuohon, mutta toisaalta toisessakin ylivoimavitjassa tarvitaan laukaisuvoimaa. Sinänsä aika uskomatonta, että tuolla ylivoimalla ollaan kuitenkin liigan ylivoimatilastoissa kärjen tuntumassa.
J: Miten olisi ilmiliekeissä oleva Jani Rita, jolle kiekkoa jakaa Ben Eaves? Kuviohan on peilikuva verrattuna Filarin ja Pulun kätisyyksiin.
T: Tätäkin voisi ehdottomasti kokeilla. Tässä variaatiossa Pulkkisen voisi sijoittaa siniviivalle tuomaan tulivoimaa. Tänään muuten Ossi V. pelasi taas vaihteeksi ylivoimaa viivalla heikoin tuloksin.
Tässä kun näitä variaatioita ja käytettävissä olevia kavereita käy läpi, niin tuon ylivoimapelin heikkous muuttuu entistäkin käsittämättömämmäksi asiaksi.
J: Vaihtoehtoja riittää. Laitetaan siis Erkalle toivomuslistalle nuo muutamat ketjumuutokset, jotka voitaisiin helposti viedä myös suoraan ylivoimaviisikoihin. Ei tämä niin vaikeaa voi olla, kun jopa me osaamme nämä ratkaista.
Lopuksi: Mitkä odotukset lauantaille? Näytöt enteilevät nollan pisteen viikkoa.
T: Odotukset nollissa siltä reissulta. Kerrankin olen onnellinen, että on lauantaina parempaa tekemistä kuin lähteä istumaan monta tuntia dösässä!
J: Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Toivon todella, että epäilyksemme osoittautuvat vääriksi. Realistina en siihen kuitenkaan usko. Ketjumuutoksissa on oljenkorsi, johon Erkan kannattaisi nyt tarttua, sillä nykyisellä vieraspelaamisella liigan kärki karkaa varsin nopeasti.

Tähkä & Järvelä

Ei kommentteja: